• Αρχική
  • -
  • Όροι & Προϋποθέσεις Ενοικίασης

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ/ΟΔΗΓΟΥ

Ο οδηγός πρέπει να είναι το ελάχιστο 23 ετών για όλες τις κατηγορίες εκτός των κατηγοριών V7 (Van 7 seats),  V9 (Van 9 seats) και L (Luxury)  για τις οποίες απαιτείται να είναι το ελάχιστο 25 ετών.

ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ο οδηγός πρέπει να έχει Ελληνική άδεια οδήγησης  ή  άλλης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνή με ημερομηνία εκδόσεως τουλάχιστον ενός έτους πρίν.

ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Για την έναρξη της μίσθωσης απαιτείται ο οδηγός(ή οι οδηγοί εφόσον είναι περισσότεροι από ένας)  να φέρει μαζί του την άδεια οδήγησης και την ταυτότητα ή το διαβατήριο του. Αν ο οδηγός δεν παρουσιάσει τα παραπάνω απαραίτητα έγγραφα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η ενοικίαση. Η άδεια οδήγησης, το διαβατήριο ή ταυτότητα πρέπει να είναι τα πρωτότυπα(γνήσια). Φαξ ή φωτοτυπίες δε γίνονται αποδεκτές.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Για την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πάντα μια χρεωστική/πιστωτική κάρτα έστω και εάν ο ενοικιαστής εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά.

ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Η μίσθωση των αυτοκινήτων υπολογίζεται ανά 24 ώρες, περαιτέρω καθυστέρηση χρεώνεται με επιπρόσθετη ημέρα.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Αλλαγή κράτησης μπορεί να γίνει κατόπιν επικοινωνίας και συνεπάγεται και υπολογισμός της τιμής εκ νέου, σύμφωνα με τα διαθέσιμα οχήματα, στις τιμές που ισχύουν την στιγμή εκείνη.Σε περίπτωση ακύρωσης εφόσον πραγματοποιηθεί 7 ημέρες νωρίτερα δεν υπάρχει κάποια χρέωση διαφορετικά παρακρατείται το 10 % της συνολικής χρέωσης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ / ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

Οι ώρες λειτουργίας του γραφείου μας είναι 08.00 – 20.00. Σε περίπτωση παράδοσης ή παραλαβής οχήματος εκτός ωραρίου ενδέχεται να υπάρχει επιπρόσθετη χρέωση.

ΠΡΟΩΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Σε περίπτωση επιστροφής του αυτοκινήτου νωρίτερα από την ημερομηνία της κράτησης δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ

Απαιτείται έγγραφη έγκριση της Rent it Papas για την μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο.

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Η εκμίσθωση του οχήματος έξω από τα σύνορα της Ελλάδας επιτρέπεται μόνο κατόπιν έγγραφης έγκρισης της Rent it Papas.

ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Τα πρόστιμα και τυχόν άλλες παραβάσεις βαρύνουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά τον ενοικιαστή.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ (TP)
Περιλαμβάνετε στο κόστος ενοικίασης, σε περίπτωση κλοπής ή πυρκαγιάς,πρέπει να καλέσετε την αστυνομία και να αναφέρετε το περιστατικό άμεσα, στη συνέχεια να καταθέσετε ένα αντίγραφο της αστυνομικής αναφοράς μαζί με το ενοικιαστήριο συμβόλαιο και τα κλειδιά του οχήματος στην εταιρεία ενοικίασης. Η ασφαλιστική κάλυψη δεν σας απαλάσσει σε περίπτωση μερικής κλοπής ή ζημιών που προκλήθηκαν από απόπειρα κλοπής (ισχύει το ποσό απαλλαγής ευθύνης). Η κάλυψη της Ασφάλισης Κλοπής δεν ισχύει πέραν της συμφωνηθείσας διάρκειας ενοικίασης με την τοπική εταιρεία ενοικίασης. Για περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν αυτή την ασφαλιστική κάλυψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον σταθμό ενοικίασης από τον οποίο θα παραλάβετε το όχημα σας.

Ασφάλεια κλοπης
Καλύπτει τον ενοικιαστή για ολική και μερική απώλεια του αυτοκινήτου.Παρόλα αυτά θα πρέπει να πληρώσει το ποσό ευθύνης για ζημά που είναι εως 500€ για τις κατηγορίες A, B, 700€ για τις κατηγορίες  C, CD, FS, FC, 900€ για για τις κατηγορίες F, D, SW και 1300€ για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα των κατηγοριών L, V7, V9.

Τι δεν καλύπτει:
Κλοπή όλου ή μέρους του αυτοκινήτου που προκλήθηκε από αμέλεια του ενοικιαστή.(π.χ. άφησε το κλειδί στη μηχανή ή μέσα στο αυτοκίνητο, ή άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο.

Κοστος:
Aν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή είναι ημερησίως 4€ για τις κατηγορίες A, B, 5€ για τις κατηγορίες  C, CD, FS, FC, 8€ για για τις κατηγορίες F, D, SW και 10€ για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα των κατηγοριών L, V7, V9

ΜΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Γνωστή ως: CDW ή LDW.

Τί καλύπτει;
Σε περίπτωση που συμβεί ζημιά στο όχημα της Rent it Papas, ο ενοικιαστής είναι καλυμμένος για το κόστος της επισκευής. Παρόλα αυτά θα πρέπει να πληρώσει το ποσό ευθύνης για ζημά που είναι εως 500€ για τις κατηγορίες A, B, 700€ για τις κατηγορίες  C, CD, FS, FC, 900€ για για τις κατηγορίες F, D, SW και 1300€ για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα κατηγοριών L, V7, V9,  ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του ενοικιαστή. Το ποσό ευθύνης περιλαμβάνει έξοδα επισκευής, αποθήκευσης και απώλεια χρήσης αυτοκινήτου. Όταν και εφόσον η Rent it Papas αποζημιωθεί για τη ζημιά, τότε θα επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό στον ενοικιαστή.

Τί δεν καλύπτει;
Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια
Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου
Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης
Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στους καθρέπτες
και τα ελαστικά του αυτοκινήτου ή κατά τη διάρκεια που το
αυτοκίνητο της Rent it Papas βρισκόταν σε καράβι

Κοστος:
Aν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή είναι ημερησίως 7€ για τις κατηγορίες A, B, 7€ για τις κατηγορίες  C, CD, FS, FC, 12€ για για τις κατηγορίες F, D, SW και 15€ για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα των κατηγοριών L, V7, V9

Καύσιμα

Το κόστος καυσίμων επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει το όχημα με το περιεχόμενο του ρεζερβουάρ να είναι όπως όταν το παρέλαβε. Σε διαφορετική περίπτωση επιβαρύνεται με το ποσό του καταναλωθέντος καυσίμου. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας που έχει μισθώσει και να γεμίζει κάθε φορά το ρεζερβουάρ με τον τύπο του καυσίμου που απαιτείται.

Οδική βοήθεια

Δωρεάν 24ωρη οδική βοήθεια σε όλη την Ελλάδα (εκτός από ελάχιστα νησιά). 

Εγγύηση – Απαλλαγή

Είναι εως 500€ για τις κατηγορίες A, B, 700€ για τις κατηγορίες  C, CD, FS, FC, 900€ για για τις κατηγορίες F, D, SW και 1300€ για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα των κατηγοριών L, V7, V9.

Παράδοση – Παραλαβή

Γίνεται μόνο στο σταθμό μας και εντός των ωρών λειτουργίας του. Εκτός των ωρών λειτουργίας και ημέρες αργιών, η παράδοση και η παραλαβή είναι εφικτή μόνο κατόπιν συνεννόησης και με επιπλέον χρέωση που επιβαρύνεται ο μισθωτής. .Παραλαβές εκτός του σταθμού μας γίνονται κατόπιν συμφωνίας και με επιπλέον χρέωση που επιβαρύνεται ο μισθωτής.

Τροχαίες Παραβάσεις – Πρόστιμα

Όλα τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές επιβαρύνουν τον μισθωτή.

Χιλιόμετρα

Για όλες τις κατηγορίες ισχύει 150 χιλιόμετρα ανά ημέρα έως 3 ημέρες ενοικίασης. Για ενοικιάσεις από 4 ημέρες και άνω τα χιλιόμετρα είναι απεριόριστα-δωρεάν.